Få dine forældre til at smide smøgerne væk

elcig til dig der vil kvitte smøgerneDer er nok mange børn, der vokser op med forældre, der ryger. Og hvis man er vokset op med det, så er det ikke sikkert, man kan se det forkerte i det. Og ofte ender man sikkert selv med at ryge. Hvis du er en af dem, der ikke har arvet dine forældres last, og hvis du er klar over, hvor et alvorligt problem det rent faktisk er, så er du i den bedste position til at kunne hjælpe dem med et rygestop. For de kan formodentlig ikke selv indse det alvorlige aspekt i det at ryge. Og før de får set sig om, så kan det være for sent.

Hvis du som barn til en ryger gerne vil gøre en forskel, så er det helt sikkert muligt. I har sikkert før talt om et rygestop, men de har ikke viljen til at gennemføre det. Du kan eventuelt presse lidt på ved at købe dem en e cigaret, som de kan give et forsøg, og så kan du jo håbe på, det kan hjælpe. Hvis ikke det gør det, så må du tage brug af langt mere følelsesmæssige overbevisninger. Det er ofte noget, som kan få forældre til at indse, at det er alvorligt at ryge, og det gerne er noget, som man skal stoppe her og nu.

Prøv eventuelt at sige til dem, at du også bare begynder at ryge, hvis de ikke stopper. Siden de fortsætter er der jo ikke noget farligt ved det. Det kan være, at de herefter kan begynde at se det alvorlige i det. Især hvis du følger op på dine trusler. Det er der mange forældre, der vil kunne mærke rent følelsesmæssigt, og det kan være lige netop det skub, som kan få dem i gang med at kvitte smøgerne for alvor.

Få din partner til at kvitte smøgerne
Det samme gælder din partner. Hvis man har en partner, der ryger, så kan det være en god ide at hjælpe vedkommende med et rygestop, hvis han eller hun ikke selv har modet til det. Det kræver en jernhård selvdisciplin at smide smøgerne på hylden, og som partner kan du være med til at holde liv i den ved at støtte op om det. Du kan eksempelvis gå ud og købe en e cigaret til din partner, som er en af de bedste metoder til at trappe ned på. Og så længe du bare er med i hele forløbet, og så længe du bakker op om hele projektet, så kan det godt lade sig gøre.
For der er jo ikke meget ved det hele, hvis din partner går hen og får en alvorlig lungesygdom i en alt for tidlig alder. Så er det nemmere at give den gas i det næste halve år, så i sammen kan have mange glade stunder langt ude i fremtiden. Selvfølgelig må vedkommende selv bestemme, om han eller hun ryger. Men der kan bare være nogle fatale konsekvenser ved det, hvis rygningen fortsætter. Det er bare de konsekvenser, som de skal forstå og tage stilling til.
Så hvis du har en partner, der ryger, så kan du sagtens gøre dit for, at et rygestop kan lykkes. Det bliver hårdt, og du bliver formodentlig også sat i den situation, hvor du kan blive ramt af det ene skældsord efter det andet. Men det må du bide i dig, hvis dette projekt skal lykkes. Det kommer til at være meget hårdt for jer begge to, men når det først er gennemført, så kommer i til at være så stolte af det, og i kommer til at have mange flere år sammen i sidste ende. Så det er bare med at gøre forsøget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This themes is powered by Free Wordpress Themes. This website violated the terms of use Free Wordpress Themes