Elektronisk cigaret – Hvorfor bruge den?

Rygestop er en svær proces for mange mennesker. Flere og flere oplever, at ville droppe smøgerne, og derfor er rygestop-produkter mere aktuelle i dag end nogensinde. Der er altid mange der siger, at der ikke er en nem vej ud af rygning og hvis det endelig lykkes, er mulighederne store for, at man får tilbagefald efter kort tid.

Heldigvis er sandheden en helt anden den dag i dag, og man skal ikke lade nogen fortælle sig om rygestop, hvis de ikke engang har prøvet e-cigaretter. Der eksisterer nemlig i dag virkelig mange måder, at stoppe rygning på, men det er bare få der viser sig, at være effektive i det lange løb.

Hvad enten det er plastre eller tyggegummier, så har disse en tendens til bare, at skabe et nyt afhængighedsforhold. Det er nemlig nikotinen i disse produkter der gør dig afhængig, og selvom der ikke er så mange skadelige giftstoffer i f.eks. tyggegummi, så er det stadig en dum ting, at være afhængig af.

Det nye ved e-cigaretter

Elektroniske cigaretter har muligheder der endnu ikke er set hos rygestop-produkter. De egenskaber en elektronisk cigaret har, kan nemlig justeres efter hvem der benytter den. Dette er helt unikt i og med, at lige meget hvem du er, hvor meget du har røget og hvor hurtigt du ønsker at stoppe, så vil der være en elektronisk cigaret der kan tilpasse dit behov.

Med elektroniske cigaretter benytter man damp i stedet for røg, og smag i stedet for giftstoffer. Det kan umiddelbart lyde mærkværdigt, men sandheden er at det er nikotinen i den elektroniske cigaret der hjælper dig, og forbruget af dette justeres bare efter hvor langt du er i rygestop forløbet. Hvis man starter sit rygestop med en mængde nikotin 20 – 25 mg, vil man langsomt eller hurtigt kunne trappe ned, og til sidst være fuldstændig foruden nikotinen. Når man først er så langt kan det være man er klar til, at lægge den elektroniske cigaret fra sig, og når man først er der kan man betragte sig selv som ikke-ryger.

Hele ideen med den elektroniske cigaret er, at hjælpe folk til selv at indse hvor nemt det er, at stoppe hvis bare det sker på en hensigtsmæssig måde. Alle ved det er svært, at stoppe fra den ene dag til den anden, men med den elektroniske cigaret bestemmer man selv, og kan således stoppe når det passer en bedst.

Forskellen på den elektroniske cigaret og andre produkter

Når man benytter plastre og tyggegummi kan man med stor sandsynlighed stoppe sin rygning. Dog risikerer man, at få et afhængighedsforhold til ryge-stop produktet i stedet, hvilket heller ikke er hensigtsmæssigt, da det netop er afhængigheden man vil af med.

Med en elektronisk cigaret sigter man efter, at sætte mængden af nikotin lavere og lavere over en længere periode, for til sidst langsomt at udfase forbruget helt. Denne måde har vist sig mere nyttig og er den elektroniske cigarets store force. Netop den justerbare mulighed gør dette ryge-stop produkt til noget nyt, og rykker på folks forbrug på en sådan måde, at man til sidst stopper. Hvis man har tilbagefald kan man altid gribe den elektroniske smøg som nødbremse og slippe for, at begynde den traditionelle rygning igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This themes is powered by Free Wordpress Themes. This website violated the terms of use Free Wordpress Themes