El cigaret – Info

el-cigaretter - info om el cigaret, hvorfor overhoved benytte sig af disse ecigaretter?Jeg synes, det er sjovt, så moderne en el cigaret efterhånden er blevet. Jeg har næsten ikke mødt en eneste ryger indenfor det seneste år, som ikke har hørt om den, og mange af dem har faktisk også overvejet at begynde at ryge på sådan en i stedet for de rigtige cigaretter. Men eftersom den er blevet så populær, som den nu engang er blevet, så kan jeg bare ikke forstå, at der stadig bliver solgt så mange cigaretter, som der nu engang bliver solgt. Jeg føler i hvert fald ikke selv, at der bliver solgt færre smøger end før el cigaretten kom på mode og alle skulle have en.

Grunden til, at jeg kan føle, der bliver solgt lige så mange cigaretter, er ikke på grund af nogen overjordisk evne, som ingen andre har. Nej, jeg arbejder på en tankstation, hvor jeg blandt andet står og sælger cigaretter til kunderne. Og jeg har altså ikke kunne mærke noget fald i det antal af smøgpakker, jeg har langet over disken i løbet af de sidste fire år. Og det er jo kun indenfor de seneste fire år, at en el cigaret virkelig er sprunget frem i danskernes øjne og har fået god mediedækning.

For god mediedækning, det må man da godt nok sige, at den har fået. Jeg tror ikke, at der findes en eneste avis herhjemme, som ikke har skrevet om en el cigaret på en eller anden måde. Hvordan de har vinklet historien, skal jeg ikke kunne sige. Men der er rigtig mange debatemner inde under dette emne, og derfor er det jo også oplagt at lave artikler om det, da det giver os noget at snakke om i hverdagen, når vi sidder med kollegaerne rundt om bordet i frokostpausen. Og det er da også lidt sjovt at høre de forskellige meninger, der nu engang er omkring el cigaretten.

Specielt i politiske sammenhænge er den blevet debatteret ofte. Det største emne at tage fat på er selvfølgelig, om den er sundhedsfarlig for nogle af os. Altså enten for rygerne selv, eller for dem der står som passive rygere til en el cigaret. For normal rygning med dertilhørende røg er jo ikke særlig efterspurgt blandt passive rygere. Og med de mange politikere, som blæser det her emne op i medierne, så er den elektriske cigaret heller ikke særlig velkommen i ikke-rygernes klub. Mange har allerede taget et standpunkt og har besluttet, at den er skadelig, lige meget hvad man så engang siger.

Men jeg synes personligt selv, at det er en fantastisk oplevelse, som jeg virkelig ønsker, at alle rygere skulle få gavn af på et eller andet tidspunkt. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke sætter priserne på smøger op med flere hundrede procent, hvorefter man kunne sætte el cigaretten ned med tilsvarende antal. Så får vi vel flere ikke rygere, og der er nok også en del, som vil kaste sig over en el cigaret i stedet for. Og er det ikke bedre at have rygerne til at ryge på elektriske dimser, i stedet for giftige cigaretter, som både skader dem selv men også os andre?

Jeg forstår ikke, hvorfor det ikke er alle mennesker, der er lige begejstret for en e cigaret. Jeg synes efterhånden, at jeg er stødt på rigtig mange mennesker, der enten ikke tror på den – forstået på den måde, at den jo ikke virker overhovedet, så hvorfor skal vi have den – eller også synes de bare, at de er skide irriterende, og så har de fundet sig noget nyt, som de kan se sig utroligt sure på. Nogle mennesker kan faktisk få en hel dårlig dag over den lille gadget. De mennesker synes jeg faktisk er utroligt fascinerende. Tænk sig at gå en hel dag, og være sur over sådan en lille ting.

Og den primære gruppe, der er irriteret over en e cigaret er de ældre folk. Selvfølgelig må det også være svært at skulle forholde sig til alt det her nye teknologi, som dukker op hele tiden, og som gør det hele meget mere smart. For 50 år siden fandtes der ikke en elektrisk cigaret, som man kunne ryge på, og som man kunne bruge til at opnå et rygestop. Dengang var man jo nærmest ikke et fint menneske, hvis man ikke røg cigaretter. Det billede har da heldigvis ændret sig i dag. Men selvom den er smart og kan redde liv, så er den stadig irriterende og mærkelig i manges øjne. Dog ser det ud til at flere og flere efterhånden er begyndt at accepterer dem.

Og grunden til, at de synes den er mærkelig, er fordi, de ikke forstår konceptet. De ser bare en masse mennesker gå rundt og ryge på en pind, hvor der kommer vanddamp ud af, når man ryger på den. Og hvis man aldrig har været vant til det før, så kan jeg da godt forstå, at man skal bruge noget tid til at vænne sig til den. Men jeg kan altså ikke forstå, hvorfor man skal gå og se sig sure på alle de mennesker, der benytter sig af den, eller bare hade den på forhånd, uden egentlig at vide hvad den kan, eller hvordan den fungerer.

Så findes der som sagt også de mennesker, som bare foragter den, og hele tiden siger at den ikke fungerer, og de kan ikke forstå, hvorfor folk gider at ryge på det lort. Og igen møder vi det her synspunkt hos nogle af de lidt ældre personer, og primært synes jeg egentlig, at det er herrerne, der ligger i front på den konto. Det kunne jeg da se bare ved at kigge på min far og hans holdning til det hele. Han var da ikke begejstret for den, og han kunne på ingen måde forstå, at nogle gad og gå rundt og ryge på sådan en tingest.

I følge ham kunne man da lige så godt bare stoppe med at ryge helt. Det synspunkt ændrede sig dog radikalt, da min mor valgte at købe en e cigaret. Nu benytter han sig rent faktisk af den, og det er ikke sjældent, det sker. Og han går da ikke og vrisser og bider af den, som han gjorde før. Det er faktisk lige før, at han ikke vil stå ved, at han ikke brød sig om den, inden han selv prøvede at ryge på den.

This themes is powered by Free Wordpress Themes. This website violated the terms of use Free Wordpress Themes